AboutWorksNewsContactLinks

Bee Gees: One Night Only
(1997)

Betyg: starstarstarstarstar

"One Night Only" på MGM Grand i Las Vegas var Bee Gees första live-framträdande i USA på tio år, och den enda konsert de gav 1997. Framträdandet var höjdpunkten detta år, då gruppen invaldes i The Rock and Roll Hall of Fame och emottog flera större utmärkelser från den internationella skivindustrin.

På dvd:n framför bröderna Barry, Robin och Maurice Gibb sina största hits från 60-, 70-, 80- och 90-talen. Detta inkluderar även sånger de skrivit för andra artister, såsom "Grease", "Islands in the Stream", "Guilty" och "Heartbreaker". Ett par av dessa låtar har även spelats in av Bee Gees själva och återfinns på deras samlingsskiva The Record (2001).

Deras tragiskt bortgångne yngre bror Andy Gibb, som de på 70-talet skrev text och musik för, hyllas i ett speciellt inslag, dock utan att gruppen framför någon av dennes låtar. Celine Dion gör ett gästframträdande, och Olivia Newton-John skymtar längst fram i publiken. Showen har stundtals, den stora lokalen till trots, en intim prägel med i huvudsak medelålders publik.

Det händer dock inte särskilt mycket på scenen, förutom att Barry torkar svetten ur pannan och får rosor från ett barn. Detta kan man dock överse från, när bröderna levererar ett sådant pärlband av klassisk pop. Skivan bjuder även på en intressant dokumentär, medan bild- och ljudkvalitet håller toppklass.

© Torgny Lilja för Starway Reviews


Film på DVD | Musik på DVD