AboutWorksNewsContactLinks

Britney Spears: My Prerogative
Greatest Hits (2004)

Betyg: starstarstarstarstar

Flera av låtarna på Britneys Spears senaste dvd är moderna klassiker, som har spelats flitigt på radio världen över. På skivan finns även några låtar av senare datum samt en helt nygjord video till "Outrageous" med Snoop Dogg.

Till skillnad från Madonna, som gästar ett av numren, besitter Spears genuin musikalitet och uppvisar, trots den massiva kommersialiseringen, en ungdomlig fräschör. De 20 huvudspåren sammanfattar hennes sjudande popkarriär, och lyssnaren kan förflytta sig framåt eller bakåt i tiden eller välja slumpvis uppspelning.

Emellanåt är klippen länkade till dokumentärt material och alternativa tagningar. Detta är dock sällan av större intresse.

Den linjära menyn kan vara aning svårnavigerad, och man saknar speciella konsertversioner (till exempel från MTV-galan), undertexter på engelska, en ordentlig intervju, en biografi och en discografi.

Ljud och bild håller hög kvalitet och ger full rättvisa åt Max Martins och Cheiron-studions kompositioner. Endast stereoljud finns som tillval.

© Torgny Lilja för Starway Reviews


Film på DVD | Musik på DVD