AboutWorksNewsContactLinks

The Cardigans: Live in London
(1997)

Betyg: starstarstarstarstar

Den 20 och 21 november 1996 genomförde The Cardigans spelningar inför tusentals entusiastiska fans på Shepherds Bush Empire i London. Nästan tio år gav skivbolaget ut konserten på dvd. Soundet ger en härlig klubbkänsla, och man får en god uppfattning om hur The Cardigans lät vid tiden för sitt kommersiella genombrott.

Större delen av låtmaterialet kommer från gruppens tredje album First Band on the Moon (1996). Två sånger, som även finns med på ett av studioalbumen, är covers skrivna av Black Sabbath.

Ljudet är digitalt remastrat för surround- och stereoanläggning och får ett särskilt plus för sin fina dts-kvalitet. Tyvärr saknar konsertdelen möjlighet att välja undertexter. Bonusmaterialet inkluderar dokumentären "First Band on the Moon", som innehållerden europeiska version av "Lovefool". Till detta kommer den relativt okända videon till "Been It" samt ett bildgalleri av god kvalitet.

Några fler videor skulle ha kunnat tillföra substans åt denna dvd-utgåva. Till exempel kunde skivbolaget ha inkluderat den tredje, amerikanska versionen av "Lovefool", som som redigerades för filmen Romeo + Julia, inte som nu bara den andra varianten, som spelades in i England efter att gruppen börjat få framgångar där. Ett par videor som hör till sångerna på albumet Gran Turismo (1998) hade heller inte skadat.

Fodralet är fyndigt formgivet med en genomskinlig London-karta, där man från utsidan kan se den tryckta foldern, som ligger inuti och har samma design som cd:n från 1996. Detta är den första och hittills enda dvd med The Cardigans som kommit ut. Nu väntar vi bara på en greatest hits med tillhörande videosamling.

© Torgny Lilja för Starway Reviews


Film på DVD | Musik på DVD