AboutWorksNewsContactLinks

Collateral
(2004)

Betyg: starstarstarstarstar

Den afroamerikanske taxichauffören Max Durocher, som sedan mer än ett decennium arbetar nattskift i Los Angeles, får en kväll två körningar han sent ska glömma.

Vid flygplatsen hämtar han först en vacker svart kvinna, som heter Annie. Hon visar sig vara åklagare i en kommande rättegång mot en knarkartell. Mot alla odds går hon med på en date och ger chauffören sitt mobiltelefonnummer.

Strax därefter dyker en man i mörkgrå kostym upp. Han heter Vincent och erbjuder Max en rejäl summa pengar mot att han under natten kör till fem olika adresser. Motvilligt går Max med på erbjudandet och upptäcker för sent att kunden inte är den rike affärsman han dittills antagit utan en hänsynsfull och kallhamrad yrkesmördare.

När Max försöker dra sig ur karusellen, blir han Vincents gisslan och hamnar mitt i skottlinjen mellan polisen och de som har lejt mördaren. I denna situation, där båda sidor tror att Max är hjärnan bakom attentaten, känner han sig tvingad att bistå Vincent men också att försöka hindra honom från att mörda fler människor.

© Torgny Lilja för Starway Reviews


Film på DVD | Musik på DVD