AboutWorksNewsContactLinks

The Corrs: Live at the Royal Albert Hall
(1998)

Betyg: starstarstarstarstar

The Corrs äldsta inspelning på DVD innehåller låter från deras storsäljande album Forgiven, Not Forgotten och Talk On Corners. Konserten är inspelad på Irlands nationaldag St. Patrick's Day den 17 mars 1998 i Royal Albert Hall i London.

Dekoren begränsar sig till färgerna svart, blått och grönt. Arrangemangen saknar bitvis den perfektion och glöd vi är vana vid från den irländska syskongruppen, men deras publikkontakt och scennärvaro på den lilla arenan uppväger för detta. Ett särskilt plus för undertexterna på engelska.

Mick Fleetwood från Fleetwood Mac medverkar som trummis på tre av de 18 spåren, bland annat på Stevie Nicks' "Dreams" (en av deras hitlåtar). Han passar dock inte riktigt i sammanhanget, även om man vill visa på ett musikaliskt arv från den amerikansk-brittiska rockgruppen.

I motsats till den svartklädda kvartetten, med Andrea på sång, Sharon på violin, Jim på gitarr och Caroline på trummor, har Fleetwood vit skjorta och klarröd väst, där han sitter vid sitt trumset i utkanten av en i övrigt symmetrisk uppställning. Detta skapar en visuell disharmoni åt delar av framförandet, även om syftet varit att liva upp tillställningen.

The Corrs klarar sig utmärkt på egna meriter, något som de starka melodierna på denna DVD vittnar om. Utgåvan har på det stora hela utmärkt bild- och ljudkvalitet.

© Torgny Lilja för Starway Reviews


Film på DVD | Musik på DVD