AboutWorksNewsContactLinks

Kylie Minogue: Ultimate Kylie
(2004)

Betyg: starstarstarstarstar

Äntligen kommer en DVD med Kylie Minogues alla bästa videor från de första Stock, Aitken & Waterman-låtarna på 80-talet fram till de senaste melodierna med dess välproducerade moderna sound. Samlingen är en fröjd för både ögat och örat. Sammanlagt finns 33 spår med möjlighet till undertexter på engelska (dock ej på de båda bonusspåren).

Det som gör denna samling till en sådan pärla är att Kylie inte bara sjunger bra; hon agerar dessutom bättre än många andra samtida artister och visar vad hon lärt från sitt australiensisk TV-såpaunderhållning. Tre av melodierna framför hon i duett med andra sångare. Det är "Especially for You" och "Where the Wild Roses Grow", som hon sjunger tillsammans med landsmännen Jason Donovan och Nick Cave samt "Kids", som hon framför tillsammans med storsäljande engelsmannen Robbie Williams.

Förutom duetten med Cave är "Spinning Around", "On a Night Like This", "In Your Eyes" och "Red Blooded Woman" bara några av de höjdpunkterna på skivan. Svenske Johan Renck (Stakka Bo)  har regisserat "Love at First Sight" och den framstår, i likhet med många av Kylies övriga videor, såsom ett under av planering och koordination.

Som bonus bjuds vi på den vid DVD-släppet aktuella "I Believe in You" samt ett visuellt spännande framförande av "Can't Get Blue Monday Out of My Head" från brittiska The BRIT Awards. Ett tryckt häfte med kortfattad historik samt några bild-collage medföljer. Den som vill ha möjlighet till inledande kommentarer och fler alternativa versioner hänvisas till Kylies videosamling Greatest Hits 87-97.

© Torgny Lilja för Starway Reviews

Film på DVD | Musik på DVD