AboutWorksNewsContactLinks

Shakira: Live & Off the Record
(2004)

Betyg: starstarstarstarstar

Utgåvan, som innehåller både en dvd och en cd, återger Shakiras framträdande i Rotterdam i Holland april 2003 under hennes världsturné "Tour of the Mongoose". Mungon, vars kamp med en kobra finns avbildad på en röd ridå innan föreställningen förekommer även i ett par filmade inslag med devisen: "Bite the neck of hatred. Kill the death."

Shakira gör entré under en jättestor konstgjord orm, klär sig i kroppsnära skinn och dansar magdans framför den entusiastiska publiken. Konserten börjar akustiskt för att övergå i en rockigare fas och därefter avsluta med den raka pop, som gjort den colombianska sångerskan berömd.

Tio av låtarna är från albumet Laundry Service och fyra från tiden före hennes engelskspråkiga lansering, medan den återstående, "Back in Black", är en cover av en rocklåt med AC/DC. Shakira framför knappt hälften av låtarna på sitt modersmål, spanska. Under ett par av numren gör hon inhopp som trummis och gitarrist.

Förutom en 90 minuters konsertfilm med 15 melodier rymmer dvd:n även en dokumentär på 55 minuter och en kortfattad diskografi, medan cd:n innehåller 10 spår från konserten. Dokumentären skildrar Shakira både bakom scenen och privat samt hennes väg till berömmelse.

Bild och ljud är av god kvalitet (även på extramaterialet), och den femkanaliga surround-mixen känns väl balanserad. Förpackningen finns både som keep-case och som jewel-case i cd-format.

© Torgny Lilja för Starway Reviews

Film på DVD | Musik på DVD